Op de campus Beringen van het Spectrumcollege werken we voor de eerste graad (1A, 1B en 2B) samen met de middenschool. De tweede en derde graad organiseren we in samenwerking met de bovenbouw.

In de A-stroom (1A) ligt de nadruk op een brede basisvorming. Er wordt uitdrukkelijk aandacht besteed aan het financieel-economische, het digitale en aan burgerschap. Het tempo in de klas ligt hoger dan in de basisschool en er wordt van jou een grotere zelfstandigheid verwacht.

De B-stroom (1B en 2B) is bedoeld voor leerlingen die niet alle leerstof van de lagere school hebben verworven. Vandaar dat, in de vakken Nederlands en wiskunde, de belangrijkste leerstof van het basisonderwijs wordt herhaald. Daarnaast krijg je meer praktijklessen. Het verschil met de A-stroom is dat de inhoud van de vakken anders is en dat nieuwe leerstof trager wordt onderwezen.

Onze arbeidsmarktgerichte opleidingen zorg & welzijn en verzorging richten zich op jongeren die graag zorg dragen voor anderen, aandacht hebben voor leef- en woonsituaties. De opleiding restaurant & keuken is voor leerlingen die grote interesse hebben in voeding en klantgerichtheid. Binnen deze opleidingen ligt de nadruk op het aanleren van vakspecifieke technieken en het verkennen van de verschillende werksituaties. Het versterken van de sociale vaardigheden en de communicatie met anderen zijn ook belangrijke doelstellingen.

De beschikbare plaatsen zijn beperkt. Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met onze school.

Meer info over opleidingsvorm 4

Meer info over de Praktische organisatie

 
JSN Epic template designed by JoomlaShine.com